Mat och Bak

Mat och Bak

måndag 14 mars 2016

Cheddarpanerad Kycklingfilé och Potatistoppar


Cheddarpanerad Kycklingfilé och Potatistoppar

kycklingfilé
ströbröd
salt
paprikapulver
riven cheddar
 timjan
oregano
margarin
ägg

Dela först kycklingfiléerna på hälften och så i mitten så dom blir smala, blanda ströbröd, alla kryddor och den rivna osten i en mixer och mixa fint. Vänd upp på en djuptallrik och i en annan tallrik  knäcker du två ägg och vispar ihop med en gaffel. Hetta upp en panna med margarin i och skruv ned lite, ta kycklingfilén och vänd i ägg, sedan cheddar blandningen och i stekpannan. 2-3 minuter på vardera sida. 

potatis
ägg
mjölk
grädde
kryddor
cheddar
spritts påse

Skala, kok potatisen och låt den rinna och ånga av i en sil. Vänd tillbaks i grytan och mosa med stamp, värm mjölk, grädde och kryddor i en gryta och häll lite över till potatis moset. I med lite cheddar ost och mixa fint med stavmixen. Vänd upp i en spritts påse och sprittsa ut på papper och grilla i ugn på 250 grader i 15-20 minuter. 

Det va riktigt NOMNOMNOMNOM....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar